top of page
  • Forfatters billedeNalik

Vi Støtter Black Lives Movement

Vi, i Nalik, støtter og er solidariske med bevægelsen Black Lives Matter og deler med den Afro-Amerikanske befolkning samme forargelse og rystelse over mordet på George Floyd, som er et af mange drab begået på baggrund af diskrimination og racisme. Vi deltog søndag 31.maj i en demonstration arrangeret af Black Lives Matter i Danmark i København, for at støtte og vise vores solidaritet med bevægelsen og vi var rørte over den store deltagelse, samt at se så mange folk i Danmark dele de samme holdninger og følelser vedrørende sagen.


George Floyd blev myrdet af politiet. Han var kendt i Houston for sin integritet, sit arbejde i lokalområdet, konfliktløsning og fredsmægling i belastede områder og sit engagement mod brugen af skydevåben. Han var respekteret og elsket af mange for sine evner til at bringe folk sammen. Han blev myrdet ligesom hundredevis af andre Afro-Amerikanere, som bliver dræbt af politiet hvert år i U.S.A. En ud af tusind mænd og drenge risikerer at blive dræbt af politiet hvert år.


Institutionaliseret racisme resulterer i mord på sorte og brune mennesker. Racisme har rødder i den europæiske koloniale historie og er strukturelt indlejret i samfundet og er blevet formet gennem århundreder for at beskytte hvidt overherredømme, bedre kendt som White Supremacy, som omfatter privilegier og magt for hvide mennesker på bekostning af ikke-hvide mennesker.


Politi-drab mod sorte, ligesom drabet på George Floyd, er udbredt og velkendt i U.S.A., men den racistiske verdenssyn er en lige så stor del af Europæisk virkelighed som af den amerikanske virkelighed – opfattelsen af at brune og sorte mennesker er mindre værd end hvide. Umenneskeliggørelsen af sorte og brune menneske verden over resulterer i undertrykkelse og høje dødstal og vi mangler at flere folk har lyst til at have en åben samtale omkring fordomme og racisme, for at kunne skabe varig forandring.


Racisme dræber og vi må stå sammen i solidaritet mod racisme når det dræber mennesker. For at se, hvordan du kan støtte ‘Black people’ og folk med anden etnisk baggrund i Danmark, så se denne liste @Yance-Myah Antonio Harrison har delt: https://www.facebook.com/yannicknehemiah/posts/10221023766839595?__tn__=K-R


32 visninger1 kommentar
bottom of page